DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nyt dialogværktøj til børn med psykisk sygdom

KORT NYT12. DEC 2016 14.18

SYDDANMARK: Psykiatrien i Region Syddanmark vil udvikle et dialogredskab, der kan give børn og unge i psykiatrien mere viden og støtte. Gerne, så de i højere grad oplever at være klædt på til at håndtere eget sygdomsforløb og de følgevirkninger, sygdommen har i deres hverdag, oplyser Region Syddanmark. Projektet støttes med 1.820.000 kr. og er et af i alt fem projekter, der i 2016 har modtaget bevillinger fra Velux Fonden inden for uddelingstemaet 'Børne- og ungeinddragelse'.

I samarbejde med patienter i børne- og ungdomspsykiatrien, deres familier og relevant fagpersonale skal der udvikles indhold til den digitale kommunikationsplatform Mit Forløb. Platformen er udviklet på Odense Universitetshospital (OUH) og tilgås via en app.

Målet er bl.a. at gøre informationen lettere tilgængelig, tidssvarende og mere levende, fx ved hjælp af små film, animationer og billeder tilpasset patientens alder. Desuden er det målgruppens ønske, at app’en skal give bedre overblik over netværksgrupper, motivere til at arbejde med personlige mål og gøre det muligt at have en personlig dialog med behandlere, fx ved hjælp af app’ens chat- og sms-funktion.

ka