DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nyt beredskabsnetværk skal sikre kysterne

KL lancerer netværk, der skal udvikle og styrke de kommunale beredskabsopgaver som for eksempel kampen mod storme og vandmasser
8. DEC 2015 10.02

Det er to år, siden stormen Bodil gik i land med fuld kraft i Odsherred og ødelagde havne og sommerhuse. Nu skal et nyt sms-system, der hurtigt kan advare sommerhusejere om forhøjet vandstand, specielle køretøjer, der kan fragte sandsække hurtigt ud til de berørte områder, og kystsikring af udsatte områder sikre, at det ikke går så galt en anden gang, skriver DR Sjælland.

- Her er vi i gang med et nyt kystsikringsprojekt, så husene ikke falder i vandet næste gang det stormer, siger formand for Odsherred Kommunes klima- og miljøudvalg, Morten Egeskov (V)  til DR Sjælland.

På den anden side af Isefjorden samarbejder tre andre kommuner, Gribskov, Halsnæs og Helsingør, om at sikre sig mod skader fra fremtidens storme.

Deler viden
- Kommunalt samarbejde er yderst vigtigt. Stormene kender jo ikke til kommunegrænser, så vi ser meget gerne, at kommunerne arbejder sammen om kystsikring, og vi er naturligvis klar til at hjælpe dem med den viden, vi har, siger direktør i Kystdirektoratet Merete Løvschall.

Et nyt beredskabsnetværk mellem kommunerne skal henvende sig til nøglemedarbejdere i kommunens forvaltninger. Det er KL, der lancerer det nye netværk, der skal udvikle og styrke de kommunale beredskabsopgaver som for eksempel kampen mod de kommende storme og vandmasser.

- Forandringerne i klimaet er jo en realitet i Danmark, og vi er i gang med at klimasikre. Det er en beredskabsopgave og en kommunal opgave, som skal løses. Og dér prøver vi at se, hvordan vi kan vidensdele om de opgaver, lyder det fra chefkonsulent i KLs kontor for teknik og miljø, Anders Christiansen til DR Sjælland.

ka