DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nyborg giver advarsel til it-chef efter brug af skjult kamera

Kommunens direktion burde have været inde over, hedder det. Cc på en mail er ikke tilstrækkelig orientering.
13. FEB 2019 11.40

NYBORG: Nyborg Kommune har onsdag givet sin it-chef en skriftlig advarsel på grund af sagen om brug af skjult kamera mod ansatte på 4Kløverskolen i Ørbæk. Optagelserne med skjult kamera skulle bruges til at afdække eventuelle huller i skolens it-sikkerhed, men i en mail til DR Fyn oplyser Nyborg Kommune, at it-chefens handlinger ikke stemmer overens med de værdier, som kommunen kendes for.

Ifølge Nyborg Kommune burde it-chefen have forstået, at han skulle have drøftet videooptagelser af kommunens ansatte med kommunens direktion. 'En mail cc. til chefen for it-sikkerhedsstyregruppen var ikke en tilstrækkelig kommunikation', konstaterer kommunen.

Samtidig kritiserer Nyborg Kommune it-chefens formuleringer og brug af smileys i mailkorrespondancen med sikkerhedsfirmaet Prueba Cybersecurity, som Nyborg Kommune havde hyret til at lave de omdiskuterede optagelser på skolen i Ørbæk.

Aktionen på 4Kløverskolen skete efter en nøje tilrettelagt plan, skriver Fyens Stiftstidende på baggrund af en aktindsigt. Heraf fremgår det også at kommunens it-chef selv efterspurgte brug af skjult kamera.

'Vi venter spændt på jeres besøg og udfaldet. Kan I ikke optræde med skjult kamera [smiley, red.]', skrev it-chefen således, og svaret var: 'Vi har altid kamera med (skjult), så I har dokumentation.'

mk

Læs mere om metoderne ved besøget på 4Kløverskolen hos Fyens Stiftstidende.