DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ny udbudsform skal udvikle nye indsatser mod dehydrering

Markedsmodningsfond tester sammen med Albertslund, Esbjerg og Frederikssund den nye udbudsform 'innovationspartnerskaber'
25. SEP 2017 15.05

Markedsmodningsfonden under Erhvervsministeriet har indgået aftale med to konsortier om udvikling af innovative løsninger til at afhjælpe dehydrering blandt ældre medborgere, oplyser ministeriet.

Fonden tester sammen med Albertslund, Esbjerg og Frederikssund kommuner den nye udbudsform 'Innovationspartnerskaber'.

Umiddelbart inden sommerferien kunne de tre kommuner og fonden indgå kontrakter om udviklings- og testsamarbejder, der kan modernisere rutiner og teknologi omkring dehydrering. Dermed igangsættes udviklingen af to nye løsninger, der skal skabe en bedre og tryggere hverdag for ældre og pårørende. 

Det vurderes, at godt 10 pct. af forebyggelige indlæggelser af ældre over 65 år skyldes simpel dehydrering. Og omfanget er stigende.  

Selve teknologien i de to projekter indebærer henholdsvis en intelligent drikkevægt, og et plaster med sensorer. Begge løsninger er koblet med dataopsamling og systemer, der kan minde den ældre om at drikke og advare om tegn på dehydrering. De to løsninger testes og afprøves af både borgere og personale.

Kommunerne ser en klar fordel i, at udvikling af nye velfærdsteknologiske løsninger finder sted i tværfaglige samarbejder med virksomheder og leverandører, hvor den interne viden i organisationerne udnyttes maksimalt. En yderligere fordel ved innovationspartnerskaberne er, at modellen samler udvikling og indkøb i én og samme kontrakt.

Se hvilke firmaer der er tale om