DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ny hjemmeside skal højne den digitale sikkerhed

KORT NYT31. OKT 2018 12.13

Digital afpresning, virus, hacking, økonomisk kriminalitet, cyberspionage - de digitale trusler er mange og stigende. Derfor lancerer innovationsminister Sophie Løhde (V) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) sammen med en lang række aktører i dag en ny hjemmeside, som skal være med til at øge danskernes viden om, hvordan de bedst beskytter sig mod digitale farer. Hjemmesiden henvender sig blandt andet til de offentlige myndigheder, der håndterer folks digitale data.

På hjemmesiden vil offentligt ansatte blandt andet kunne finde anvendelige værktøjer og gode råd til at øge den digitale sikkerhed. Portalen er et af de centrale initiativer i den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed, som regeringen præsenterede i maj.

På sikkerdigital.dk skal det være let at finde frem til hjælp, hvis et digitalt uheld er ude. I de kommende år vil hjemmesiden være omdrejningspunkt for ny viden og hjælp til borgerne om aktuelle emner og temaer. For de offentlige ansatte vil sikkerdigital.dk også være indgangen til råd og vejledninger om, hvordan den enkelte håndterer borgernes data sikkert på tværs af platforme og arbejdspladser.

rp