DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ny erhvervs-klynge skal bidrage til bæredygtig urbanisering

Københavnske BLOXHUB er en ny innovations- og væksthub inden for arkitektur, design, byggeri og byudvikling
13. JUN 2016 9.14

KØBENHAVN: En nystiftet innovations- og væksthub - hub er det engelske ord for en erhvervsklynge - inden for arkitektur, design, byggeri og byudvikling, er nu etableret som en non profit forening, der har fået navnet BLOXHUB.  

BLOXHUB har fokus på global urbanisering – en stigende udfordring, idet indbyggertallet i byerne verden over vil fordobles over de næste 30 år. Og klyngens formål er således at bidrage til en bæredygtig, global urbanisering gennem udvikling af innovative løsninger inden for arkitektur, design og byggeri; koblet med nyeste viden inden for digitalisering.

BLOXHUB skal være et fagligt miljø og krydsfelt af kompetencer for virksomheder og forskningsinstitutioner med, som det hedder 'en innovativ dagsorden, en evne og vilje til at vidensdele og med en klar ambition om, at resultaterne skal føre til kommerciel vækst'.

BLOXHUB har til huse i Fæstningens Materialgård ved Frederiksholm Kanal i København og fra 2018 desuden på havnefronten i BLOX – et multifunktionelt hus, som Realdania er ved at opføre på Christians Brygge. BLOX-bygningen kommer bl.a. til at rumme formidlingsinstitutioner, restaurant og andre udadvendte funktioner.

Også formidlingsinstitutioner som Dansk Arkitektur Center og Dansk Design Center er med.

 

BLOXHUB er stiftet af Realdania, Københavns Kommune og Erhvervs- og Vækstministeriet. Læs mere om BLOX.