DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ny app skal give mere leg og bevægelse i skolen

Ideer til lege og aktiviteter skal hjælpe lærere og pædagoger, der mangler forberedelsestid og viden om, hvordan man opfylder Undervisningsministeriets krav

ALBERTSLUND: To idrætspædagoger fra Albertslund har udviklet en app, der gør det nemt at lave kvalificeret undervisning med leg og bevægelse for folkeskolens mindste, sådan som det kræves ifølge folkeskolereformen. 

Appen indeholder ideer til lege og aktiviteter til hjælp for de lærere og pædagoger, der mangler forberedelsestid og viden om, hvordan man opfylder Undervisningsministeriets krav.

Appen hedder LOL App, som er en forkortelse for Leg og Læring. Den er lavet med tanke på Undervisningsministeriets krav om minimum 45 minutters daglig bevægelse og understøttende undervisning.

Apps er populære
Med få tryk på en tablet eller smartphone kan man som lærer eller pædagog blive inspireret og komme i gang med undervisning, der indeholder det faglige niveau, som svarer til de klassetrin, man arbejder med.

- Behovet for en simpel og let tilgængelig platform er efterspurgt fra alle sider. Konceptet med læring gennem apps eksisterer i bedste velgående i folkeskolen og er meget populært blandt brugerne, men vores koncept tager skridtet videre og flytter læringsformen væk fra tabletten ved at aktivere brugerne og gøre læringen til en leg, siger Jonas Andersen,

Han har sammen med sin ven og kollega Dannie Markussen på Herstedøster Skole selv testet de over 100 lege og aktiviteter, som findes i appen.

 ak