DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nummerplader skal miljø­scannes i de fire største byer

KORT NYT29. OKT 2018 6.09

Regeringen lægger op til at scanne nummerplader på køretøjer, der kører ind i miljøzoner i de fire største byer København, Aarhus, Odense og Aalborg, viser et internt notat fra regeringens koordinationsudvalg ifølge Berlingske. Nummerpladescannerne er en del af udmøntningen af regeringens klimaudspil, hvorefter håndhævelsen af miljøzonereglerne skal strammes 'gennem en digitalisering af ordningen'.

Ifølge Berlingske lægger notatet op til at opsætte 15 stationære nummerpladescannere og fem mobile kameraer på eksempelvis taxier, politibiler eller kommunale køretøjer, som så skal scanne nummerplader på biler, der kører ind i byerne. Biler, der ikke lever op til kravene i miljøzonerne, vil derved kunne opdages ved den automatiske scanning, hedder det ifølge Berlingske i notatet.

Af notatet og et svar fra Miljø- og Fødevareministeriet til avisen fremgår det, at de nærmere detaljer om nummerpladescanningen endnu ikke er fastlagt. Af samme årsag ønsker miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V) ikke at kommentere sagen over for Berlingske.

Ritzau