DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Casper Dalhoff , Ritzau Scanpix

Regeringen holder døren på klem for bredbåndspuljen

Efter en positiv evaluering af bredbåndspuljen vil Socialdemokratiet nu kæmpe for at den fortsætter. Det siger ordfører til ITWatch. Tidligere ville regeringen ellers sløjfe puljen.

Socialdemokratiet ønsker nu alligevel, at bredbåndspuljen skal fortsætte. Det sker, efter at Energistyrelsen har evalueret den statslige støttepulje og er kommet frem til, at den har været en succes.

- Der er ingen tvivl om, at når vi har en så positiv evaluering, så starter vi forhandlingerne med at kigge på, hvad de andre partier siger om puljen. Vores udgangspunkt bliver at se, hvordan vi kan få puljen til at fungere fremover, siger Kasper Roug, teleordfører fra Socialdemokratiet, til ITWatch.

Som det ser ud nu, er der ikke fundet penge til at forlænge den statslige støttepulje næste år, og Socialdemokratiet har hidtil afventet analysen fra Energistyrelsen. I evalueringen skriver styrelsen, at puljen har været en succes i forhold til at sikre hurtigt internet i yderområder, og at det derfor giver mening at forlænge den med 100 mio. kr. i 2020.

Kasper Roug fortæller, at forhandlingerne om puljen nu skal i gang mellem partierne.

- Du skal være opmærksom på, at vi kun har en fjerdedel af mandaterne, siger han.

Styrelsen anbefaler, at puljen videreføres med 100 mio. kr. Kasper Roug kan dog ikke garantere, at man lander på det beløb.

- Det anbefales, og så må vi se, hvad det lander på, men alt er til forhandling, sådan er det jo, siger han.

Fredag fortalte Venstres teleordfører, Christoffer Melson, at Venstre støtter puljen og ønsker at hæve den til 150 mio. kr. Om styrelsens evaluering sagde han:

- Jeg er ikke overrasket, men jeg er selvfølgelig glad for, at de har samme holdning, som vi har haft, og at vi har fået nogle fornuftige resultater.

Der tegner sig derfor et klart flertal for, at Bredbåndspuljen skal overleve. Også Enhedslisten, De Konservative og Dansk Folkeparti har tidligere sagt til ITWatch, at de ønsker at fortsætte bredbåndspuljen.

Regeringen sløjfede ellers puljen i deres udspil til finansloven, fremgik det af papirer, som Ritzau havde set.

MG / esl