DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nu skal morsingboere til læge via skærm

9.000 borgere i Region Nordjylland kan fremover vælge videokonsultation med deres læge.
27. MAR 2019 13.24

NORDJYLLAND / MORSØ: Borgere tilknyttet regionsklinikkerne på Mors får i disse dage besked om, at de kan få videokonsultation med lægen som supplement til de vante konsultationer, hvor man kommer i klinikken, skriver Region Nordjylland.

I alt cirka 9.000 patienter på Mors har nu mulighed for at komme til videokonsultation med lægen hjemmefra.

Siden september 2018 har regionen kørt en pilottest, hvor patienter tilknyttet de to regionsklinikker på Mors har kunnet komme til en videokonsultation med en læge eller sygeplejerske i klinikkerne, og allerede nu er løsningen blevet benyttet mere end 200 gange.

Videokonsultationen foregår via tilbuddet 'Min Videolæge', der er en app til mobil og tablet. Tilbuddet kan også benyttes via en internetbrowser. Patienterne kan bestille en videokonsultation med lægen eller sygeplejersken ved at ringe til klinikken på samme måde som man gør i dag.

- Videokonsultationer er et godt og fleksibelt tilbud til patienter, som ikke har behov for at blive tilset fysisk af en læge eller sygeplejerske. Det giver også mulighed for, at patienterne ikke behøver bruge tid på transport, men via video kan få en konsultation i eget hjem eller fx i en pause, mens man er på arbejde, siger Anne Bukh, koncerndirektør i Region Nordjylland.

Patienter tilfredse med løsningen
Fra Regionsklinik Øster Jølby er der gode tilbagemeldinger på tilbuddet om videokonsultation, og patienterne har udtrykt høj grad af tilfredshed med de gennemførte konsultationer. Indtil videre har det blandt andet været konsultationer vedr. attester, svar på undersøgelser eller blodprøver samt samtaler om psykiske lidelser, hvor konsultationen er foregået over video.

Region Nordjylland fokuserer på, hvordan digitalisering kan hjælpe borgerne til at opleve effektive og sammenhængende forløb i sundhedsvæsenet. Erfaringerne fra regionsklinikkerne på Mors vil blive inddraget i de øvrige regionsklinikker og i andre regionale sundhedstilbud.

MG

Fakta

Al kommunikation mellem patienterne og klinikken er fortrolig. Videoforbindelsen er derfor krypteret, og samtalen bliver ikke optaget.