DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Finn Frandsen, Ritzau Scanpix

Nu er genoptræning kun et klik væk

En ny hjemmeside skal sikre patienter bedre overblik over muligheder for genoptræning efter ophold på sygehus.

Med en ny hjemmeside kan patienter, som bliver udskrevet til genoptræning efter endt sygehusophold, finde den behandler, der kan tilbyde hurtigst genoptræning. Hjemmesiden hedder www.mingenoptræning.dk og er oppe at køre fra i dag, tirsdag, oplyser KL.

Det skal sikre, at patienter får mulighed for at gøre brug af patientrettigheden om frit valg til genoptræning, hvis ikke kommunen kan tilbyde en genoptræningstid inden for syv dage. Indtil videre er 173 private leverandører blevet godkendt til at levere genoptræningen. 

- Når man bliver udskrevet fra sygehuset, gælder det om at komme i gang med genoptræningen, så man genvinder førligheden og dermed også den meningsfulde og selvstændige hverdag. For KL har det været afgørende, at kvaliteten af genoptræningen fortsat er høj, og at det skal være nemt for alle borgere at vælge frit, siger formanden for KL, Jacob Bundsgaard (S).

FritValgService har i samarbejde med KL, kommuner, brancheforeninger, faglige organisationer og patientforeninger udviklet hjemmesiden.

eo