DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nordjysk aftale for bedre mobildækning giver pote

Aftale mellem kommuner og region gør det mere enkelt og attraktivt for teleudbydere at udbygge mobilnettet med nye master
8. MAJ 2017 10.13

NORDJYLLAND:  Nordjyder med huller i mobilforbindelsen kan se frem til bedre dækning og hurtigere internet, fortæller DR Nordjylland.

En aftale mellem Region Nordjylland og de nordjyske kommuner har nemlig gjort det nemmere og billigere for teleudbydere at opstille master og grave bredbånd ned.

- Man har fået en langt mere smidig sagsbehandling, og det betyder rigtig meget, siger Thomas Kampmann, der er projektleder i Region Nordjylland.

Aftaler i 10 af 11 kommuner
Siden strategien og ensretningen blev indført i sommer, har teleudbyderne lavet nye lejeaftaler med 10 ud af 11 nordjyske kommuner.

- Når kommunerne gør det, som de bør gøre, nemlig at få barriererne og omkostningerne ned, så det bliver attraktivt for teleselskaberne at foretage udbygninger, så er det klart, at det kommer forbrugerne til gode i form af bedre dækning, siger Jakob Willer, der er direktør i Teleindustrien.

Ifølge ham har udfordringerne typisk været, at kommuner har haft særlige krav til hvor, masterne måtte stå og hvordan de skulle se ud eller hvor høje, de eksempelvis måtte være.

Teleudbydere undersøger lige nu omkring 25 steder i Nordjylland, hvor der muligvis kan opstilles nye mobilmaster.

ak