DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nordfyn vil lære af dement kvindes død

KORT NYT22. FEB 2016 14.24

NORDFYN: I lørdags blev en 78-årig dement kvinde, som har været eftersøgt i knap en måned, fundet død to en halv kilometer fra sit hjem i Søndersø. Det har fået Nordfyns Kommune til at undersøge, om ny teknologi eller andre tiltag på demensområdet kan mindske risikoen for gentagelser, oplyser kommunen.

På et af kommunens plejecentre er der eksempelvis gode erfaringer med et avanceret sikringssystem, hvor nedgravede kabler på centrets udearealer udløser en alarm, når en beboer kommer på afveje. Systemet kræver, at demente beboere bærer et særligt armbånd eller en anden form for sender.

- Vi skal i vores hjælpeforanstaltninger sikre balance mellem hensynet til at kunne lokalisere de demente og så hensynet til at skabe en tilværelse for den demente med mest mulig livskvalitet. Den hjælp, vi giver, vil derfor altid være baseret på en faglig vurdering af, hvad der er det rigtige i den givne situation, siger chef for Aktiv Pleje og Omsorg, Gitte Laursen. Kommunen har bl.a. kontaktet Alzheimerforeningen for at få sparring og eventuelt samarbejde om mulige løsninger.

dc