DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Navneforbud ophævet i Atea-sag – nærmest

Forholdene er så grove, at de tiltalte ikke længere skal være beskyttet af navneforbud, siger byret i Glostrup. De tiltalte har appelleret afgørelsen til Landsretten

SJÆLLAND: Retten i Glostrup ophæver tirsdag navneforbuddet for de syv mænd, der er tiltalt i en stor sag om bestikkelse. Som ansatte i it-selskabet Atea og Region Sjælland og i Rigspolitiet henholdsvis gav og modtog de syv tiltalte mænd rejser og middage, hævder Bagmandspolitiet.

De syv appellerer på stedet afgørelsen om ophævelse af navneforbuddet til Østre Landsret. Dette skridt får opsættende virkning. Det betyder, at navneforbuddet i praksis ikke straks ophæves.

- Henset til sagens karakter og til grovheden af forholdene ophæves navneforbuddene, siger retsformanden, dommer Nanna Blach.

Specialanklager Jørn Thostrup fra Bagmandspolitiet har i retten støttet anmodningen fra pressen om at få forbuddet strøget.

I alt skal der i en lang række tilfælde været ydet bestikkelse af ansatte i Region Sjælland og politiet, påstås det i anklageskriftet.

De fik rejser til Dubai og Las Vegas, ligesom der var fine middage på Geranium, Era Ora og andre restauranter. Omregnet til kontanter skal udbyttet i alt have været cirka 1,2 mio. kr.

De syv nægter sig skyldige. Deres forsvarere har i en stribe lange indlæg forsøgt at fastholde de navneforbud, som blev nedlagt i 2015 af dommere i Nykøbing Falster og Næstved.

 Ritzau