DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nationalpartiet: 20.000 vælgererklæringer afvist

Vred partiformand Kashif Ahmad kalder det 'en demokratisk skandale'
14. NOV 2016 11.21

Nationalpartiet som tilbage i april fejlagtigt erklærede at have tilstrækkeligt med vælgererklæringer til at blive opstillingsberettiget, har nu af Indenrigsministeriet fået afvist 20.695 vælgererklæringer, oplyser partiet selv. Dets formand Kashif Ahmad kalder det overfor Ritzau 'en demokratisk skandale'.

Ifølge partiformand Kashif Ahmad har partiet siden juli afventet en status fra it-leverandøren KMD på, hvor mange af partiets indsamlede vælgererklæringer, der er gyldige. Den status er ifølge formanden blevet forsinket flere gange frem til nu, hvor 20.695 vælgererklæringer er blevet erklæret ugyldige, fordi de udløber efter 18 måneder.

- Det er ene og alene på grund af ministeriets fejl, mangler og forsinkelser, at vores vælgererklæringer er udløbet dag for dag. Jeg troede, man kunne finde en løsning og imødekomme os med en form for dispensation. Vi vil ikke acceptere det og agter at gå videre med sagen, siger Kashif Ahmad.

Ritzau forsøger at få en kommentar fra ministeriet. Nationalpartiet vil fortsat søge at indsamle vælgererklæringer nok til at kunne stille op til et kommende folketingsvalg.

Ritzau+mk