DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Foto: Jens Dresling, Polfoto

Myndigheder skal kunne dokumentere at digital post er sendt

Ny principafgørelse fra Ankestyrelsen slår fast, at der gælder samme regler for digital som for fysisk post

Hvis en borger mener, at et digitalt brev fra en myndighed ikke er nået frem, er det myndigheden, der skal dokumentere, at det er nået frem til borgeren. Det fastslår en ny principafgørelse fra Ankestyrelsen.

Reglerne for digital post adskiller sig således ikke reglerne fra fysisk post, hvor det påhviler myndigheden at dokumentere, at et brev er afsendt. Det er desuden myndighedens opgave at redegøre for potentielle uregelmæssigheder i postgangen, der kan forklare, hvorfor et brev ikke er dukket op. 

For digital post gælder der nu de samme regler, og det betyder, at myndigheden via forsendelsesloggen eller på anden vis skal kunne dokumentere afsendelse. Forsendelsesloggen dækker over de digitale registreringer, der sker, når et brev bliver sendt digitalt og er typisk oplysninger om brevets digitale ID, titlen på brevet, brevets modtager, afsendelsestidspunkt og om brevet er kommet frem til modtageren. 

Ankestyrelsen oplyser i forbindelse med principafgørelsen, at det skal fremgå tydeligt af forsendelsesloggen - eller anden dokumentation - at det handler om det konkrete brev, og det skal fremgå, at brevet er leveret. Det er altså ikke tilstrækkeligt, at forsendelsesloggen fortæller, at brevet er afsendt.

 

Læs hele principafgørelsen.