DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Minister vil have forsøg med selvkørende biler

Potentialer i ny teknologi skal afprøves under kontrollerede og trafiksikre forhold
23. JAN 2017 13.38

Et lovforslag der ventes onsdag fra transportminister Ole Birk Olesen (LA) skal bane vej for kontrollerede forsøg med selvkørende biler. Blandt andre Vesthimmerlands Kommune står på spring for at udnytte teknologien til at bruge køretid til at arbejde i frem for kun at køre.

Lovforslaget skal ifølge ministeriet koble 'det altafgørende hensyn til trafiksikkerhed med muligheden for innovation via automatisering af biler'. Ministeren 'ser store potentialer i selvkørende biler', og han mener, at de kontrollerede forhold i en forsøgsordning er den rigtige måde at se teknologien an på.

- Vores lovgivning skal være tidssvarende, så vi kan afprøve potentialerne i den nye teknologi under trafiksikkerhedsmæssigt kontrollerede forhold, siger Ole Birk Olesen. Derfor foreslår han en forsøgsordning, hvor alle ansøgninger skal ses grundigt efter i sømmene af vejmyndigheder, Færdselsstyrelsen, politiet og en uvildig ekspert, før ministeren efter konsultation af Folketingets Transportudvalg giver tilladelse til, at selvkørende biler kommer ud på vejnettet.

Det fremgår tillige, at en forsøgstilladelse kan trækkes tilbage, hvis der opstår tvivl om sikkerheden omkring forsøget. Erfaringerne fra forsøgsordningen kan senere indgå i en vurdering af behovet for at indføre en permanent regulering af området.

mk