DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Minister vil gøre det gule sundhedskort digitalt

Det tyder på et stort ressourcespild, når der trykkes 1,7 millioner nye sundhedskort om året, siger minister.

Det gule sundhedskort skal gøres digitalt, foreslår sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) ifølge Jyllands-Posten. Ministeren kalder det ressourcespild, at der hvert år udstedes 1,7 millioner nye plastic-sundhedskort, men hun vil dog i en overgangsperiode holde det fysiske kort i live.

Forslaget bakkes op af en analyse, som ministeriet har bestilt hos it-virksomheden Lakeside A/S. Ifølge den kan kortet moderniseres for en pris på cirka 35 mio. kr., og det kan ifølge Jyllands-Posten være første skridt mod et digitalt, nationalt id-kort.

Ellen Trane Nørby kan ikke selv beslutte at skrotte plastikkortet. Det skal forhandles på plads med regioner og kommuner. Formentlig kommer det på forhandlingsbordet til sommer.

Både formanden for Danske Regioners sundhedsudvalg, Karin Friis Bach (R), og direktør Kristian Heinicke fra KL tager positivt imod forslaget.

Allerede i september meddelte regeringen, at den ville gøre kørekortet digitalt i form af en app. Appen skal fungere som et supplement til det fysiske kørekort og ventes klar inden udgangen af 2020. Dengang blev det også varslet, at andre id-beviser som eksempelvis sundhedskortet skulle være digitale.

Ritzau