DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Niels Hougaard (Polfoto)

Millioner er forsvundet i Atea-sagen

Region Sjælland har angiveligt købt computere og it-udstyr hos it-firmaet Atea for et tocifret millionbeløb, som er forsvundet

SJÆLLAND: Konsulentfirmaet Rambøll har sammenlignet de regninger, som Atea har udstedt, og de regninger, som regionen har betalt. Sammenligningen viser ifølge aviserne Dagbladet Ringsted og Nordvestnyt, at Region Sjælland har betalt regninger, som Atea ikke har udstedt eller ikke har kunnet finde i deres arkiver, for et beløb på op imod 40 millioner kroner. Aviserne erfarer også, at Atea omvendt har udstedt regninger for omkring 15 millioner kroner til Region Sjælland, som regionen tilsyneladende aldrig har set.

Hverken chef for Koncern IT, Per Buchwaldt, eller regionens administrerende direktør, Jens Andersen, ønsker at kommentere oplysningerne eller sagen som sådan. De henviser til regionens formandsskab for en kommentar.

Næstformand i regionsrådet, Peter Jacobsen (DF), vil ikke kommentere beløbet, men vil gerne 'nikke ja til, at der er tale om et større beløb.' 

- Der er ingen tvivl om, at der er foregået ting, som ikke skulle foregå. Der er forsvundet penge i millionstørrelsen, og i en skala, der er dramatisk, siger han og tilføjer i samme åndedrag, at der stadig er et stykke vej, før man er til bunds i sagen. 

- Alt skal kastes ind på, at det her bliver trævlet op. Men det kan ikke klares på en eftermiddag. For alt tyder på, at nogen har tænkt sig godt om, da de gjorde det her, siger han.

dc