DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Midtjysk it-samarbejde fortsætter - men uden den store vision

Silkeborg og Viborg stopper fælles direktionsmøder i forretningsstrategisk samarbejde, men fortsætter møder på chefniveau.
30. AUG 2019 11.39

SILKEBORG / VIBORG: I 2015 indledte Silkeborg og Viborg kommuner et forretningsstrategisk samarbejde om it og digitalisering, hvor en fælles vision var at oprettet en samlet it-afdeling for de to store bykommuner. Den vision er nu lagt død.

Ambitionen var blandt andet at arbejde strategisk sammen om it-udviklingen og kordinere og samordne udbud og indkøb. Kommunerne ville også sætte fokus på større it-projekter, it-systemer og it-arkitektur og over tid harmonisere arbejdsprocesser og bevæge sig hen mod de samme it-løsninger til de samme opgaver.  

Men en fælles direktionsbeslutning betyder nu, at der skrues ned for det fælles ambitionsniveau, oplyser KIT-magasinet, organ fra de kommunale it-chefer, der kan konstatere en række forskelle mellem de to komuner. Forskelle, der viste sig sværere at overvinde end først antaget. 

- Det store vision er der ikke længere, men samarbejdet mellem de to komuner fortsætter, bare ikke inden for en formaliseret ramme, siger it-chef i Silkeborg Henrik Willumsen til magasinet.

Han nævner som en forskel, at Viborg har fagdirektører, hvilket ikke er tilfældet i Silkeborg.

It-chef i Viborg Erik Sørensen giver ifølge magasinet det råd til andre kommuner, der vil søge et  lignende samarbejde, at man bør sikre sig, at de respektive ledelser er meget tætte på hinanden og enige om ambitionsniveauet.

Fremover bliver der ikke faste fælles direktionsmøder eller faste møder mellem Koncernledelsen i Silkeborg og Strategisk Lederforum i Viborg. De to it-chefer vil fortsat mødes hver 14. dag. Den fælles digitaliseringsstategi vil leve videre, men kun indtil den enkelte kommune har udarbejdet en ny.

ka

 

 

 

 

 

Silkeborg og Viborg arbejder i forvejen sammen fx om fælles beredskab. Kommunernes tankesæt og visioner ligger ifølge kommunerne meget tæt, og kommunernes it-systemer ligner hinanden. Andre kommuner kan på længere sigt blive inviteret med ind i samarbejdet.