DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Maritime data gøres offentligt tilgængelige

Søfartsstyrelsen gør dele af sine maritime data tilgængelige for offentligheden. Håbet er at bidrage til datadreven forretningsudvikling
6. APR 2016 11.39

Fremover vil en lang række maritime datasæt være frit tilgængelige for offentligheden, oplyser Erhvervs- og Vækstministeriet. En af årsagerne til offentliggørelsen af de maritime data er et ønske om at bidrage til den datadrevne og digitale udvikling i den maritime branche.

- Det Blå Danmark har stor betydning for erhvervsudviklingen i Danmark, og ved at offentligøre disse data kan vi forhåbentlig bidrage til datadreven forretningsudvikling i de maritime erhverv. Det er mit håb, at maritime virksomheder, iværksættere og alle de danskere, der bruger havet, vil gøre brug af de tilgængelige data til for eksempel at skabe nye applikationer, ydelser og analyser, som kan bidrage til vækst i hele Det Blå Danmark, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

De første maritime datasæt, der stilles til rådighed, er statiske geodata om ankerpladser, kapsejladsbaner, skibsruter i danske farvande samt Søfartsstyrelsens strøm af navigationsadvarsler. Det er også muligt at købe adgang til højkvalitets positionsdata over alle handelsskibe i danske farvande, både i en webversion og som rådata.

Endvidere kan man, via Søfartsstyrelsens hjemmeside, foretage opslag i det danske skibsregister på de enkelte skibe i registeret. Ambitionen er at der i løbet af de kommende år åbnes op for flere maritime datasæt, oplyser ministeriet.

 

De tilgængelige datasæt findes på data.soefartsstyrelsen.dk.