DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Leverandører og kommuner er ofte uenige om dataansvar

KORT NYT18. FEB 2019 12.00

Kommuner og leverandører er ofte uenige i spørgsmålet om, hvem der er dataansvarlige, når parterne indgår aftaler, og om hvorvidt der er brug for en databehandleraftale. Det har resulteret i, at flere kommuner har følt sig presset af leverandører og er endt med at påtage sig unødvendigt dataansvar, skriver Version2.

Kommunerne oplever, at leverandørerne insisterer på at få underskrevet databehandleraftaler, sådan at dataansvaret ligger hos kommunerne, selvom kommunerne ikke selv mener, der er brug for dem. I flere tilfælde har Ballerup Kommune fx haft leverandører, som pludselig kræver en databehandleraftale som betingelse for fortsat samarbejde. Det gælder blandt andet e-boks.

Leverandørerene har truet med at lukke for adgangen til deres tjenester, hvis der ikke underskrives databehandleraftaler, og i flere tilfælde har Ballerup Kommune underskrevet databehandleraftaler, som man ikke mener er retvisende, fordi man ikke har kunnet undvære leverandørernes produkter. Også i Favrskov Kommune kan man nikke genkendende til problematikken. Her har Pia Pehrssson, der er kommunens DPO (Data Protection Officer), haft diskussioner med leverandører, som kræver databehandleraftaler, selvom det ifølge hende virker åbenlyst, at virksomhederne selv er dataansvarlige.

eo

Læs hele historien hos Version2.