DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Leverandører advarede SKAT om systemfejl

KORT NYT24. SEP 2015 6.31

Få måneder før lanceringen af Skats skandaleramte it-system EFI advarede leverandørerne bag systemet i kraftige vendinger om en række problemer. Systemet var ikke testet tilstrækkeligt og ville ikke fungere ordentligt, lød advarslen til SKATs ledelse i foråret 2013. Det skriver Berlingske med henvisning til en række kilder, der var tæt på den daværende proces med at udvikle EFI og sætte systemet i drift.

Advarslen fra leverandørerne faldt i en powerpointpræsentation fra 'Konsortiet' bestående af tre it-selskaber: KMD, Capgemini og Affecto. Powerpointpræsentationen oplistede en lang række 'trusler' i forbindelse med systemet og pegede blandt andet på, at der var knap 500 alvorlige fejl og ubesvarede spørgsmål, som SKAT havde ansvaret for.

'En gigantisk advarselstavle' og 'en blinkende advarselslampe' kalder anonyme kilder i Berlingske præsentationen. SKATs direktør Jesper Rønnow Simonsen afviser i et skriftligt svar, at han personligt 'er blevet forelagt den omtalte præsentation'. SKAT har ikke ønsket at uddybe, hvem i direktionen der har kendt til den.

Ritzau