DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Laveste bredbåndsdækning på Sjælland

Region Syddannmark er den region, hvor det er nemmest at få en ordentlig bredbåndsforbindelse
29. MAJ 2017 6.16

SJÆLLAND: Region Sjælland er stadig den region, hvor det er sværest at få en ordentlig bredbåndsforbindelse. Det viser rapporten  ’Bredbåndsdækningen i Danmark 2016’, som udkommer én gang årligt og udgives i et samarbejde mellem Energistyrelsen og teleselskaberne.

Af den fremgår det, at 77 pct. af husstandene i Region Sjælland har adgang til bredbånd med en downloadhastighed på mindst 100 Mbit/sekund og en uploadhastighed på 30 Mbit/sekund eller mere.

Anderledes positivt ser det ud i Region Syddanmark, hvor dækningsprocenten hedder 92 og i Region Hovedstaden, hvor tallet er 88. Ser man på hele landet over ét, er dækningsprocenten for de hurtige bredbåndsforbindelser steget fra 82 til 88.

Det ærgrer formand for Region Sjælland, Jens Stenbæk (V), at regionen indtager sidstepladsen, når det gælder adgangen til hurtige bredbåndsforbindelser:

- Men det går den rette vej. Vi kommer fra et historisk dårligt udgangspunkt. Men rapporten viser også, at væksten de sidste år har været meget høj. Vi er gået fra 68 til 77 pct. - det er dobbelt så høj vækst som i de øvrige regioner. Så jeg er fortrøstningsfuld. Vi er på rette spor, siger Jens Stenbæk.

Ritzau