DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Lægejournaler strandet i konkursbo

KORT NYT19. NOV 2019 6.10

FREDENSBORG: I næsten to måneder har op mod 2.200 borgere i Humlebæk været uden adgang til deres egne lægejournaler, som ligger i læge Lars Yttes konkursbo. Sagen er helt speciel, fordi det er meget sjældent, at en læge går konkurs. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mange af Lars Yttes tidligere patienter har fået nye læger i Espergærde, Humlebæk og Nivå, men der er endnu ikke overført en eneste patientjournal, selvom flere af de nye læger har bedt om det. Advokat Jens Gottlieb oplyser, at han som kurator arbejder på højtryk for at finde en løsning. Imidlertid er der både tekniske, juridiske og økonomiske udfordringer.

- En lægeklinik som konkursbo adskiller sig fra en lægeklinik som dødsbo, fordi et dødsbo som udgangspunkt er solvent. Det betyder, at man i et dødsbo kan gå ind og ansætte en vikar og videreføre driften, indtil man finder ud af, om nogle kan overtage driften af lægeklinikken. Men det kan vi ikke gøre her, da det forudsætter en driftskapital, forklarer Jens Gottlieb til Frederiksborg Amts Avis og tilføjer, at han som kurator i et konkursbo ikke bare kan ansætte eksempelvis den tidligere lægesekretær til at overføre de dybt personfølsomme patientjournaler.

MG