DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Læge politianmeldt for at misbruge stilling

KORT NYT22. MAR 2021 8.02

NORDJYLLAND: En læge er blevet meldt til politiet, fordi han har misbrugt sin stilling på Aalborg Sygehus til at skaffe sig adgang til en patients journal. Misbruget skete i hans fritid, hvor han som bijob laver lægeerklæringer for et forsikringsselskab, skriver TV2 Nord.

Patienten har nu fået Region Nordjyllands ord for, at reglerne blev brudt, da hun i 2019 skulle have lavet en lægeerklæring efter en voldsom trafikulykke. Ved en undersøgelse på Aalborg Sygehus stillede lægen spørgsmål til et ti år gammelt røntgenbillede. Patienten klagede efterfølgende til regionen over episoden og fik medhold. Ved en kontrol af sygehusets logfiler blev det dokumenteret, at lægen uberettiget havde søgt oplysninger i journalen. Regionen har meldt misbruget til Datatilsynet, der igen har foretaget en politianmeldelse.

- Læger må bestemt ikke slå op i den elektroniske patientjournal, når de udfører deres fritidsjob for et forsikringsselskab eller en kommune. Patientjournalen er en del af regionens ejendom, og det er noget, man kun må anvende, når man arbejder i offentligt regi, siger koncerndirektør Anne Bukh fra Region Nordjylland til TV2 Nord.

eo