DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kritik for ikke at kryptere følsomme mails

KORT NYT28. AUG 2015 10.05

KØBENHAVN: Københavns Kommune får kritik af Datatilsynet for at sende følsomme personoplysninger via ukrypteret mail, skriver Version2. En borger klagede i 2009 til Borgerrådgiveren i København over manglende it-sikkerhed i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, og borgeren finder det uforståeligt og dybt kritisabelt, at kommunen ikke efterlever den kritik, som Borgerrådgiveren i den anledning udtalte i marts 2010.

'Københavns Kommunes behandling af personoplysninger har efter Datatilsynets opfattelse ikke levet op til kravet om fornødne sikkerhedsforanstaltninger i persondatalovens § 41, stk. 3,' skriver Datatilsynet i en afgørelse.

Kommunen har bl.a. oplyst, at 'kommunens medarbejdere jævnligt modtager information om den korrekte måde at sende elektronisk post på, at det på baggrund af den konkrete sag er blevet indskærpet over for kommunens medarbejdere, at mail-dialoger med borgere skal sendes som sikker post, og at ønsket om en hurtig service over for borgeren fortsat påkræver overholdelse af it-sikkerhedsreglerne'.

Læs hele historien på Version2