DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kommuner vil også have millioner af KMD

KORT NYT23. SEP 2016 5.59

Mens it-firmaet KMD kan se frem til at blive stævnet for næsten 700 mio. kr. af skatteminister Karsten Lauritzen (V), truer kommunernes fælles it-selskab, Kombit, sammen med Udbetaling Danmark, som ATP administrerer, med at trække KMD i retten. Storleverandøren af kommunal IT er så forsinket med at levere nye IT- systemer, som skal afløse firmaets gamle monopolsystemer, at kommunerne nu vil kræve at få flere hundrede millioner tilbage, skriver Business.dk.

- Vi ser med stor alvor på forsinkelserne, for vi kan ikke indhøste de besparelser, som vi er stillet i udsigt i forbindelse med det monopolbrud, som skulle ske. Der er ikke tale om to-tre kvartalers overskridelse. Den kan tælles i år. KMD må se at få løst leverancerne, og kommunerne forventer at blive kompenseret krone for krone for de tidsoverskridelser, som KMD har lavet, herunder forsinkelser på andre systemer, som hænger sammen med KMDs som forbundne kar, siger Henrik Kolind, kommunaldirektør i Roskilde og formand for Kommunaldirektørforeningen.

Han tilføjer, at der er tale om et stort, trecifret millionbeløb, mens formanden for Kombits bestyrelse, Rødovre Kommunes borgmester Erik Nielsen (S), kalder situationen 'problematisk', fordi monopolet gør, at kommunerne er nødt til at betale KMD hver måned for at bruge de gamle systemer, indtil de nye er klar. 

Læs hele historien hos business.dk her.

dc