DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kommuner får udbudspris for bedre mobildækning

Gode priser og bedre dækning i et område på to gange Fyns størrelse
23. OKT 2015 10.32

Seks vest- og midtjyske kommuner har vundet OPS-prisen 2015 for årets bedste offentlige udbud. De seks kommuner Skive, Struer, Lemvig, Holstebro, Herning og Ringkøbing-Skjern gik i 2013 sammen for at bekæmpe problemerne med dårlig mobildækning i landdistrikterne og krævede derfor i udbuddet en dækningsgrad på 98,5 pct. af alle byggede matrikler mod normalt 98 pct.

Den ekstra halve procent lyder måske ikke af meget, men hos Forum for Offentlig-Privat Samarbejde, der står bag OPS-prisen, siger formand Rikke Thorlund Haahr, at der var tale om 'et forholdsvis kompliceret udbud, som man er lykkedes med i et samarbejde på tværs af kommuner og forvaltninger'. Hun påpeger også, at 'udbuddet skaber en klar merværdi, idet det både sikrer gode priser og en bedre dækning'.

De seks kommuner dækker et geografisk område på to gange Fyns størrelse, og ved at fokusere udbuddet helt ned på antallet af dækkede matrikler, er det lykkedes dem at sikre en langt bedre dækning uden for de større byområder. Fordi man i god tid inden udbuddet var i dialog med de potentielle leverandører, er det samtidig lykkedes for kommunerne at holde prisen på mobiltelefoni på samme niveau som i andre kommuner.

Den fremgangsmåde udløste prisen, der gives for nytænkning, innovation og fremme af samarbejde mellem offentlige og private aktører. Repræsentanter for de seks kommunerne har i øvrigt været inviteret på besøg i Erhvervsstyrelsen for at fortælle om de gode erfaringer.

Udbuddet blev vundet af Telenor, og arbejdet med at sikre bedre dækning er for længst sat i værk. I dag har alle seks kommuner fået markant bedre mobil-dækning, og i mange områder ligger dækningen endda klart over de krævede 98,5 pct.

mk