DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kommuner arrangerer digitale møder for plejehjemsbeboere

Skærmtid og skype skal give mere samvær for isolerede plejehjemsbeboere.

HEDENSTED / FAVRSKOV: Over hele landet sidder plejehjemsbeboere afskåret fra besøg om samvær på grund af fare for coronasmitte. Det har man fundet digital løsninger på i flere kommuner.

I Hedensted har man valgt at give plejehjem og bofællesskaber iPads, så beboerne kan skype med venner og familie. Samtidig kommer personalet til at stå klar til at hjælpe beboerne med at koble sig på skype og ringe til deres pårørende. På den måde behøver beboerne ikke at 'nøjes med at høre deres nærmeste, men også at se dem' forklarer Heidi L. Jensen, der er leder for Voksenhandicap i kommunen.

- Mange har rigtig svært ved at forstå alle de regler og restriktioner, der lige nu er omkring samvær. Mange af beboerne i bofællesskaberne er vant til at få besøg eller være på besøg hos familie hver eller hver anden uge, så de nuværende regler opleves af mange som meget indgribende. Det, at beboerne nu kan både se og tale med deres nærmeste, vil helt sikkert skabe glæde hos både beboere og pårørende, siger hun.

Favrskov får skærmtid
Også i Randers og Favrskov har man indført digitale løsninger, der skal sikre mere samvær på kommunernes plejehjem. Her har begge kommuner indført tider, hvor pårørende kan kontakte de ældre gennem en skærm.

I Favrskov har kommunen koordineret, at de pårørende kan blive ringet op af plejecentret på et aftalt tidspunkt, hvorefter den ældre og den pårørende kan snakke sammen i 10 til 15 minutter. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Det har været et stort ønske fra både plejecentrene og de pårørende, så vi kan være med til at mindske det savn, alle føler lige nu. Det tager lidt tid at få medarbejdere og pårørende godt introduceret til denne mulighed, men det er givet godt ud i form af glæde og taknemmelighed hos borgere og pårørende, siger Karin Juhl, der er velfærdsteknologikonsulent.

Opkaldene i Favrskov foregår gennem app'en Appinux Care, som er en krypteret form for kommunikation, og muligheden for at modtage opkald fra de ældre på plejecentrene, gælder nu alle pårørende i Favrskov.

jeg / eo