DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kommune sendte 751 cpr-numre til journalist ved en fejl

Cpr-numre med tilhørende navne og gps-koordinater sendt fra Assens Kommune til kommunen.dk
6. FEB 2018 18.40

Tirsdag formiddag dumpede 751 cpr-numre med tilhørende navne og gps-koordinater ind i mailbakken hos journalist Jens Holm på kommunen.dk. De kom fra Assens Kommune, der via sin hovedpostkasse havde videresendt to Excel-filer med personfølsomme oplysninger i en ikke-krypteret mail til ham samt til to ansatte i kommunen.

- Det er en beklagelig, menneskelig fejl, der gør, at mailen bliver sendt til dig og ikke til din navnebror i vores kommune, Jens-Henrik Ebbesen (økonomichef i Assens, red.), lyder forklaringen til kommunen.dk fra byrådssekretariatets sekretariatschef Lene Wilhøft.

De pågældende oplysninger stammede fra en lang række borgere, som kommunen havde visiteret til kørsel med leverandøren Fynbus. Ifølge afsendelses- og modtagelses-informationerne fra mailen ankom de 751 borgeres persondata fra leverandøren til hovedpostkassen i Assens Kommune, hvorfra den fejlagtigt blev videresendt til journalisten.

Menneskelig fejl
- Det er jo beklageligt, men den bliver sendt præcist til dig - og kun til dig - og ikke bredt videre ud. Vi har selvfølgelig en medarbejder, som har trykket på knappen, og som er meget ulykkelig og ked af den situation. Det er en menneskelig fejl, som vi kun kan beklage, siger Lene Wilhøft.

- Der sker det, som du nok kender fra dit eget mailprogram, at når du begynder at skrive et navn i til-feltet, så kommer der forslag frem, hvor der alt andet lige må have været korrespondance med dig på et tidspunkt, og det er den beklagelige fejl, der sker, siger hun.

Hos Datatilsynet og It-politisk Forening er meldingen klar: den uheldige mailudsendelse betyder, at Assens Kommune har overtrådt sikkerhedsbestemmelserne i persondataloven. Journalisten på kommunen.dk har efterfølgende slettet oplysningerne.

mk