DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kommune og hospitaler får del af Novo-millioner mod corona

Sorø skal stå for en landsdækkende e-læringsplatform til oplæring af nødberedskabet i hjemmeplejen, mens hospitaler skal undersøge gravide for corona.

I mange kommuner er man i gang med at rekruttere personale, der kan stå klar til nødberedskab i hjemmeplejen. Den opgave kræver oplæring af de mange medarbejdere, der kommer fra andre fagområder. Det skal et projekt i Sorø, hvor kommunen udviklre en e-læringsplatform, nu hjælpe med.

Platformen kommer til at tilbyde læring om sundhedsmæssige kompetencer, så nødberedskabet får den nødvendige viden om for eksempel hygiejne, medicinadministration og mundpleje, der skal til.

Det kommer efter, at Novo Nordisk Fonden har bevilliget lidt over en mio. kr. til, at kommunen i samarbejde med virksomhederne KvaliCare og Plan2Learn skal stille platformen gratis til rådighed for andre kommuner.

Her vil der være mulighed for, at de enkelte kommuner kan tilføje lokale instrukser til platformen. Samtidig vil kommune gennem løsningen få et overblik over, hvilke medarbejdere, der har gennemført hver enkelt e-learningsmodul. 

Forskning mod ny bølge
Derudover har Aarhus Universiteshospital, Aarhus Universitet, Sygehus Lillebæt og Syddansk Universitet fået næsten to mio. kr. til at undersøge om gravide og nyfødte er en særlig risikogruppe for covid-19. 

Det skal ske igennem et forskningsprojekt, hvor 1.000 kvinder og deres nyfødte skal være med. Der er nemlig et stort behov for at få mere viden, om hvordan sygdommen påvirker gravide, fødende og nyfødte børn, fortæller Stine Yde Nielsen, der er læge på Klinisk Mikrobiologi på Aarhus Universitetshospital og post doc på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitetshospital. Det er dog ikke sikkert, hvornår resultaterne vil være klar.

- Under alle omstændigheder vil vi have resultater, som vi kan bruge, hvis en evt. anden bølge af covid-19 kommer til Danmark i efteråret, siger hun

jeg