DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kommune anklages for lovbrud - droppede høring før millionaftale

Ringkøbing-Skjern har ikke hørt lokale internetudbydere inden omfattende aftale med Energi Midt. Dermed overtræder kommunen EUs regler og skævvrider markedet, lyder anklage
7. DEC 2015 13.06

RINGKØBING-SKJERN: Ringkøbing-Skjern Kommune anklages nu for misbrug af skatteborgernes penge i en sag om bredbånd. Kommunen og Energi Midt indgik i november en aftale om at sikre fiberbredbånd til alle kommunens husstande. Kommunen investerer 70 mio. kr. men det må en kommune kun, hvis man forinden har kortlagt de eksisterende bredbånd og lavet en høring blandt teleselskaberne.

Selskabet AirNet leverer allerede trådløst bredbånd til store dele af kommunen, men de er ikke blevet hørt.

- De kører bare hen over os og de andre selskaber på markedet, siger direktør Søren Jørgensen fra AirNet til DR Midt & Vest. 

Ifølge John Strand, der er teleanalytiker i firmaet Strand Consult, handler kommunen dermed i strid med EU's klare regler på området.

- De bruger offentlige kroner på at støtte et selskab, som ligger i konkurrence med andre selskaber, som ikke får offentlig støtte. Det er klart konkurrenceforvridende, siger han til DR Midt og Vest.

Afviser kritikken
Kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard mener, at kommunen har handlet korrekt i sagen.

- Der er ingen selskaber, der kan leve op til vores krav om tilstrækkeligt mange megabit bredbånd, siger han.

Direktør i Teleindustrien Jakob Willer er også gået ind i sagen og har bedt om aktindsigt hos Ringkøbing-Skjern Kommune:

- Alle har en interesse i, at den her slags udbud og brug af offentlige midler foregår fuldstændig efter reglerne, for hvis de offentlige kroner skævvrider markedet, så risikerer vi at gøre udbygningen af bredbånd dårligere, siger Jakob Willer.

dc