DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kombit til KMD: Tre uger til forlig eller fyring

Kombit fyrer KMD fra et delmodul til it-støttesystemerne
10. FEB 2017 7.05

Når februar er omme, skal KMD være klar til et forlig med kommunerne, der ind til videre har betalt over en milliard kroner i ventetid, skriver TV 2.

I et brev til landets kommunaldirektører oplyser det kommunale IT-fællesskab Kombit, at KMD har måneden ud til at indgå forlig om de såkaldte Støttesystemer, der foreløbig er forsinket mere end 15 måneder.

Forsinkelsen har sikret KMD en skatteyderbetalt ekstraomsætning på over 1,2 mia. kr., viser en kortlægning fra TV 2 baseret på data fra EU's Udbudsdatabase, ATP og Kombit.

- Vi står i en situation, hvor vi ikke har tillid til, at de leverer det aftalte. Det har de bevist gang på gang, at de ikke gør. Vi er nødt til at finde nye leverandører, der kan gå ind og tage over og så opsige aftalerne med KMD, siger Martin Damm, formand for KL, til TV 2.

KMD er blevet fyret fra en del af kontrakten med de skandaleramte støttesystemer, der indtil videre ventes forsinket i mere end 15 måneder, skriver Finans.

Helt specifikt er KMD fyret fra udviklingen af et såkaldt administrationsmodul, som er en vigtig delleverance for at få støttesystemerne op at køre. KMD er indtil nu ikke lykkedes med at levere på denne del af kontrakten, som derfor er blevet ophævet.

KL-formand Martin Damm har tidligere beskyldt KMD for at forsinke it-projektet med vilje. Uden de nye støttesystemer kan kommunerne nemlig ikke udskifte andre gamle og dyre it-løsninger, som de køber hos KMD, så ved at udskyde leveringen kan KMD ifølge de kommunale toppolitikere tjene fedt på deres gamle systemer så længe som muligt. KMD har dog blankt afvist, at dette skulle være tilfældet.

I Kombit understreger kommunikationschef Mikkel Tang Hedegaard også, at KMD i den pågældende sag er blevet behandlet som alle andre leverandører.

ka