DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Erik Nielsen (S) kræver kompensation fra KMD.
Foto: Finn Frandsen, Polfoto

Kombit til KMD efter ny forsinkelse: Nok er nok

KØF KMD tjener på sine egne forsinkelser, konstaterer Kombit-formand Erik Nielsen (S), som nu vil kræve kompensation
12. JAN 2017 11.24

AALBORG: Kommunerne har tabt tålmodigheden med it-leverandøren KMD. Det kommunale it-fællesskab Kombit vil se sig om efter muligheder for andre leverandører, og der vil komme et økonomisk krav, fortalte Kombits formand, Rødovre-borgmester Erik Nielsen (S) torsdag på KL's Kommunaløkonomiske Forum i Aalborg.

Orienteringen blev givet med gentagne understregninger af alvoren og formentlig som led i det pres, som KL og Kombit forsøger at opbygge på KMD. Utilfredsheden var i forvejen til stede efter akkumulerede forsinkelser på 11 måneder, og en ny forsinkelse på yderligere tre måneder er det, der 'vakte smedens vrede', som den tidligere maskinarbejder Erik Nielsen sagde.

- Det er en fuldstændig urimelig situation. Det er ikke kun et spørgsmål om tidsplaner og irritation over en leverandør som ikke lever op til aftalerne, det er også en unødvendig bremse på digitaliseringen, sagde han.

- Nok er nok, lød Erik Nielsens konklusion. For oveni forsinkelsen af de nye systemer, kommer forsinkelse i afskaffelsen af de gamle dyre monopolsystemer, således at KMD faktisk tjener på sine egne forsinkelser.

Kombit vil derfor forlange de månedlige udgifter til de gamle system nedsat til det, som det nye ville have kostet, sagde Erik Nielsen. Og som nævnt undersøge muligheden for helt at skifte leverandør.