DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kolding videregav 90 cpr-numre til to borgere

KORT NYT8. OKT 2015 6.40

KOLDING: Ved en fejl har Kolding Kommunes byggesagsafdeling sendt cpr-numre ud til to husejere, som har bedt om aktindsigt. Cpr-numrene stod på en liste over personer, der skulle høres i forbindelse med ansøgning om dispensation til byggeri. Kommunen blev opmærksom på fejlene efter henvendelse fra de to husejere, som har lovet at destruere listerne med personnumre.

Kommunen orienterer de sammenlagt 90 borgere, hvis cpr-numre fejlagtigt er blevet videregivet. Samtidig tages der nu flere initiativer for at forebygge tilsvarende fejl.

- Vi beklager dybt, at vi har videregivet cpr-numre til uvedkommende. Der er tale om en menneskelig fejl fra vores side. Vi laver nu blandt andet en ny procedure, så disse lister fremover ikke kommer til at ligge i det edb-system, som vi bruger til at styre vores sager. På den måde undgår vi, at listerne ved en fejl bliver videregivet ved anmodning om aktindsigt. Samtidig har vi naturligvis indskærpet internt, at alle dokumenter skal gennemgås meget nøje, inden de sendes ud, oplyser afdelingsleder Stine Pedersen fra byggesagsafdelingen. Datatilsynet har bedt om en redegørelse.