DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kolding får videoovervågning i midtbyens gader

KORT NYT18. MAJ 2018 12.40

KOLDING: Nu får Kolding de overvågningskameraer, som lokalpolitikerne har kæmpet for i flere år. I næste uge går politiet i gang med at afdække, hvor i byen det giver bedst mening at sætte dem op. Det fortæller borgmester Jørn Pedersen (V) til JydskeVestkysten.

Baggrunden for beslutningen er, at der i forbindelse med sidste års finanslovsaftale blev afsat en millionpulje til politiet, som skal bruges til at videoovervåge områder, hvor der er særligt behov for en tryghedsskabende indsats. Kolding Kommune sendte sidste år en ansøgning om at få del i puljen. 

Debatten om videoovervågning blussede for alvor op for lidt over et år siden, efter en 39-årig mand blev overfaldet i Torvegade af to mænd. Politiet søgte billeder fra videoovervågning, og det satte debatten i gang om, hvorvidt der var nok kameraer i midtbyen. Tilbage i 2014 havde Kolding Kommune indkøbt videokameraer og flere var allerede i gang med at optage, da datatilsynet gav kommunen et rap over nallerne, fordi det slet ikke er lovligt for kommuner at sætte kameraer op. Det må kun politiet.

sl