DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Klaus Bo, Ritzau Scanpix

Københavns nye metrolinje åbner uden mobildækning

Dækningen kommer efter 'en kortere periode', siger Metroselskabet.
19. SEP 2019 12.54

KØBENHAVN: Der er kun begrænset eller slet ingen mobildækning på den nye metrolinje Cityringen, når den efter planen åbner 29. september, gør mobilselskaberne TDC, 3, Telia og Telenor nu ifølge Politiken opmærksom på. Men det vil blive løst, lyder meldingen fra Metroselskabet.

Den nye strækning er 15,5 kilometer lang og har 17 stationer under jorden, men passagererne kan enten kun vanskeligt eller slet ikke foretage mobilopkald og fx købe onlinebilletter, skriver mobilselskaberne til Metroselskabets ejerkreds - staten ved transportministeren samt Københavns og Frederiksberg kommuner.

Metroselskabet oplyser skriftligt til Ritzau, at kunder i en 'kortere periode' vil opleve begrænset eller manglende mobildækning efter åbningen. Arbejdet med at få netværksdækning har man set sig nødsaget til at udskyde til efter færdiggørelsen af stationerne og togdriften, lyder begrundelsen.

Plan mangler
'Det har fra 2011 været aftalt, at Cityringens stationer og skinner kom i første række, og at nettet herefter skulle installeres. Vi havde selvfølgelig gerne set, at netværksdækningen var helt på plads, når Cityringen åbner', skriver Metroselskaber og sender bolden tilbage til mobilselskaberne:

'Vi vil meget gerne hjælpe TDC, 3, Telia og Telenor med at få installeret en optimal netværksdækning, som kunderne kender det. Rammerne er klar, så teleoperatørerne kan gå i gang. Men vi mangler desværre en plan for, hvornår de vil gøre det, og hvornår de er færdige', skriver direktør i Rebekka Nymark fra Metroselskabet.

Hun understreger, at netværksforbindelserne ikke har nogen betydning for kundernes sikkerhed, selv om man ikke kan ringe 112 fra mobiltelefoner. Rebekka Nymark peger på, at der på alle stationer og i tog er opkaldspunkter til metroens døgnbemandede kontrolrum. Desuden er stationer og tog videoovervåget døgnet rundt.

Ritzau