DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

København vil dele byens data med alle som i Barcelona

KORT NYT16. SEP 2019 13.58

KØBENHAVN: Overborgmester Frank Jensen (S) vil gå i Barcelonas fodspor og forsvare byen mod, at techgiganterne sætter sig på den digitale infrastruktur, der former fremtidens politik, skriver Politiken. Frank Jensen har bedt økonomiforvaltningen se på Barcelonamodellen hen imod en samlet strategi for at anvende data i København for at blive inspireret af de gode erfaringer.

Barcelona arbejder hen imod at blive en smart og datadrevet by, men uden at de såkaldte techgiganter som Google og IBM skal sætte sig på de data, fremtidens byudvikling bliver formet af. Modellen indebærer en udbudspolitik, der kræver, at alle virksomheder, der samarbejder med bystyret og i den forbindelse indsamler data, forpligter sig til at sende dem tilbage til bystyret. Her bliver de delt med alle virksomheder, der vil finde kreative løsninger på byens problemer – i det omfang, borgerne giver tilladelse.

Den politik har dæmpet techgiganternes interesse for Barcelona. Til gengæld har mere end 3.000 små og mellemstore virksomheder blandet sig i konkurrencen om offentlige kontrakter, og de vinder flere opgaver end nogen sinde før.

ka