DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

København huser global internetkonference

KORT NYT11. MAR 2016 11.48

KØBENHAVN: København er vært, når ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) afholder sin årlige globale konference 11.-16. marts 2017. Konferencen, hvor mere end 2.000 af verdens førende internetinteressenter for at drøfte, hvordan internettet styres i fremtiden, afholdes af Erhvervsstyrelsen, Dansk Internet Forum og Wonderful Copenhagen. Det oplyser Erhvervs- og Vækstministeriet

ICANN er en international non-profit organisation baseret i USA, som varetager den overordnede styring af internettet. ICANN varetager bl.a. administrationen af domænenavne (fx .dk og .com) og IP-adresser på globalt plan. ICANN er en såkaldt multistakeholder organisation. Beslutninger, der bliver truffet af ICANN's bestyrelse, baseres på input fra internetsamfundets interessenter, der er repræsenteret i ICANN's underliggende interessentgrupper og rådgivende komiteer. Alle interessenter kan deltage i dialogen om styringen af internettet.

 USA har for nyligt besluttet at overgive den sidste kontrol med centrale dele af internettets funktioner til ICANN og det globale internetsamfund.

dc