DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

KMD går til modangreb: Kræver erstatning af ATP

KORT NYT15. MAR 2017 6.40

KMD vil kræve 'et større trecifret millionbeløb' i erstatning fra ATP, efter at ATP tirsdag fyrede KMD fra en opgave for Udbetaling Danmark med at udvikle et nyt pensionssystem til landets 1,3 millioner folke- og førtidspensionister. Den usædvanlige udmelding sker i et brev fra KMD's adm. direktør Eva Berneke til landets borgmestre og kommunaldirektører, hvori KMD giver ATP selv skylden for en række forsinkelser, skriver Finans.

- Vi skal ikke lægge skjul på, at vi er meget overraskede over udviklingen i sagen. Det er vores overbevisning, at ATP’s handling vil forsinke det samlede monopolbrud og fordyre hele projektet til skade for landets kommuner, skriver Eva Berneke, der ikke har ønsket at stille op til et interview om sagen. KMD's krav skal afgøres i en voldgiftssag, som bliver endnu et blandt flere juridiske opgør som it-virksomheden er ude i med utilfredse kunder.

Skatteministeriet har sagsøgt KMD for knap 700 mio. kr. som erstatning for Skats nu skrottede inddrivelsessystem EFI, og mandag landede KMD et forlig med Kombit, der fik 100 mio. kr. i kompensation for forsinkede it-projekter. Freden varede ikke længere end til tirsdag, da det nye opgør med ATP og Udbetaling Danmark brød ud.

mk