DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Mikkel Khan Tariq, Ritzau Foto.

KMD er ikke klar på at tage ansvar for digitale valgproblemer

KMD udmelder, at der er tale om lokale og ikke landsdækkende problemer med de digitale scannere på valgstederne
21. NOV 2017 12.15

Det er ikke et landsdækkende problem, at de digitale scannere på valgstederne ikke virker alle steder. Det er et lokalt problem. Sådan lyder det fra KMD, der leverer IT-systemet til valgstederne.

Otte steder har meldt om problemer heriblandt valgsteder på Nørrebro, i Ringsted og i Kolding.

I en skriftlig kommentar til dknyt skriver kommunikationschef i KMD, Christoffer Hellmann:

'KMD er bekendt med, at der har været opstartsvanskeligheder på en række valgsteder i Kolding, Ringsted og et enkelt sted på Nørrebro i København. I alt har vi kendskab til, at der har været tekniske udfordringer på otte valgsteder. Ellers ser det fint ud rundt omkring hos de i alt 80 kommuner, hvor der bruges digitale valglister på cirka 1100 valgsteder.'

KMD skriver derudover, at virksomheden har en support, der sidder klar både i dag og i aften til at hjælpe de kommuner, der måtte have problemer. Ydermere skriver KMD:

'Kolding og København er ved at komme på plads, og vi har ikke kendskab til, at der skulle være større udfordringer i Ringsted'.

Da dknyt spørger til, om virksomheden har et bud på, hvad problemet består i, og om de har en ide om, hvor ansvaret eventuelt kan placeres, får vi imidlertid at vide, at 'Vi har ikke yderligere kommentarer.'