DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

KL vil sikre fremtidens velfærd med ny digitaliseringsstrategi

TOPMØDE Nødvendigt med et kursskifte. Det skal handle om, hvad vi vil, og ikke hvad vi kan med den nye teknologi.
22. MAR 2019 11.09

AALBORG: Der skal et kursskifte til på it-området, hvis Danmark skal beholde sin internationale førerposition indenfor offentlig digitalisering. KL præsenterede fredag på Kommunalpolitisk Topmøde i Aalborg sit bud på en ny strategi, 'På forkant med fremtidens velfærd'.

- De strategier og løsninger, som har bragt os i en førerposition, rummer ikke alle svarene på fremtidens udfordringer, begrundede formanden for KL's Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg, Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

- Vores tilgang i strategien handler ikke om, hvad vi kan med teknologien, men hvad vi vil med den. Det handler om, hvilket samfund vi vil skabe. Nye digitale og teknologiske løsninger giver os mulighed for at udvikle velfærdsopgaverne og skabe bedre kvalitet og bedre brugeroplevelser. Teknologierne kan også afhjælpe det pres, på vi oplever på kommunernes økonomi, velfærdsopgaver og rekruttering fx ved at automatisere nogle af de administrative funktioner. Det kan frigøre ressourcer og flytte medarbejderne derhen, hvor de er vigtigst - nemlig sammen med borgerne, sagde Thomas Kastrup-Larsen.

Men der er en balance der skal holdes:

- Ingen borgere skal opleve at blive mødt af en mur af robotter, hvis sagen kalder på en samtale mellem mennesker. Borgerne skal have tillid til den måde, vi bruger data og teknologi på. Det skal være gennemsigtigt, så borgerne ved, hvad der sker med deres personlige oplysninger i og på tværs af sektorer, sagde Thomas Kastrup-Larsen om KL's digitaliseringsstrategi.

 mk

Læs eller download 'På forkant med fremtidens velfærd'.