DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Jordemoder rådgiver gravide på Facebook

KORT NYT10. FEB 2016 13.11

SJÆLLAND: På fødegangen i Nykøbing Falster kommer sygehuset de vordende mødre i møde ved at tilbyde konsultation på Facebook. Det skriver DR Sjælland. Udover de aftalte konsultationer, hvor gravide møder jordemoderen ansigt til ansigt, så kan vordende mødre stille spørgsmål og berette om deres bekymringer på fødegangens lukkede Facebook-profil. Og svaret falder altid indenfor fem timer. 

Bag profilen 'Stine Jordemoder' står Stine Kristiansen, der dagligt tjekker ind på fødegangens Facebook og svarer på spørgsmål. Profilen, der bakkes op af Jordemoderforeningen, har lige nu omkring 900 følgere. Seneste opslag fra jordemoderen nåede ud til mere end 5000 mennesker. Stine Kristiansen mener, at det giver god mening at være på de sociale medier:

- Vi lever i et digitalt samfund, så vi bliver nødt til at gå med på moden og følge kvinderne og familierne, hvor de er. Og de er meget informationssøgende og digitaliserede. Så vi giver dem mulighed for at kontakte os – også udenfor åbningstiden. Den normale fødsel er blevet lidt et tabu at snakke om. Så de dårlige historier florerer på nettet. Og når man søger, er det ofte dem, der kommer frem. Og så bliver mange kvinder bekymrede. Vi giver valide svar og skaber tryghed, siger hun til DR Sjælland.

dc