DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Jobcenter Aarhus dropper KMD efter et års bøvl med WorkBase

Afdelingen Sociale Forhold og Beskæftigelse skifter leverandør efter mistede data, ekstraarbejde og et pålæg fra Arbejdstilsynet

AARHUS: Ledelsen i Sociale Forhold og Beskæftigelse har mistet tålmodigheden med sin hidtidige it-leverandør til Jobcenter Aarhus, KMD, som gennem længere tid forgæves har forsøgt at få systemet WorkBase i sikker og stabil drift. Derfor skifter jobcentret nu systemleverandør, lyder det fra afdelingen.

Problemerne med det nuværende jobcentersystem har stået på i over et år og har blandt andet medvirket til, at medarbejderne har haft ekstraarbejde, og at der er forsvundet data, fremgår det. Senest har Arbejdstilsynet pålagt Jobcenter Aarhus at forbedre it-forholdene.

- Medarbejdernes tillid til, at systemet nogensinde kommer til at virke tilfredsstillende, er væk. Det må vi tage konsekvensen af og hensynet til medarbejdernes trivsel og en større driftssikkerhed gør, at vi har indgået en kontrakt med en anden leverandør end KMD, siger social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom (SF).

Den nye leverandør er Schultz, og opgaven er indgået gennem en SKI-aftale, så opgaven ikke skal i udbud.

KMD vandt i 2014 et SKI-udbud om levering af it-systemet WorkBase til Jobcenter Aarhus. Siden januar sidste år har KMD imidlertid gennemført flere store systemændringer. Blandt andet i forbindelse med lovændringer, ændringer i de statslige systemer samt interne systemændringer i KMD. Hver især har disse store ændringer betydet alvorlige funktionsfejl i systemet.

- Det er vores vurdering, at det produktionstab, som vi får ved at skifte, vil være mindre end det tab vi oplever i det nuværende system, siger Thomas Medom.

ka