DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Jamming af fængsler kommer på prøve

KORT NYT20. SEP 2016 7.12

- Det er vigtigt, at fangerne ikke har adgang til mobiltelefoner, da det ødelægger ethvert opklaringsarbejde. Derfor er det vigtigt, at vi nu får startet forsøg med at bruge jamming. Sådan lyder det fra social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) til DR Nyheder. Meldingen kommer efter en ekspertgruppe, hvor Ellemanns ministerium har siddet med, anbefaler forsøg med målrettet jamming af celler og afdelinger i de danske fængsler.

Efter DR's afsløringer af mobiler i de danske fængsler lancerede Søren Pind 21 tiltag. Et af dem var ekspertgruppen, der netop skulle se på jamming af fængsler. Regeringens initiativ med forsøg med jamming er således afledt af justitsministerens 21 tiltag. Foreløbig koncentreres forsøgene til enkelte fængsler og institutioner, fortæller ministeren til DR Nyheder.

- Det, vi nu har tænkt os, er, at vi vil afprøve jamming, både på institutionen Kofoedsminde, som huser udviklingshæmmede dømte, men også i nogle af landets fængsler for at få syn for sagen og finde ud af, om det her vitterligt går ind og lukker mobilsignalet, siger Karen Ellemann til DR Nyheder.

mfa