DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

It-udstyr endte på mystiske adresser

KORT NYT26. OKT 2015 20.20

SJÆLLAND: Dagbladet Ringsted Nordvestnyt erfarer nu, at it-firmaet Atea i en række tilfælde har leveret computere og it-udstyr til regionen på private adresser, der ikke tilhører Region Sjælland. Det skriver Sjællandske. Ifølge avisernes oplysninger tilhører adresserne private firmaer under Atea, såvel som private adresser på en til flere medarbejdere i Region Sjælland.

Ifølge Rambølls rapport, der blev offentliggjort tidligere på måneden, har leveringerne kunnet lade sig gøre, fordi 'regionens indkøbere manuelt kan indsætte en hvilken som helst leveringsadresse for en ordre'. Her står det også, at der i Region Sjælland 'heller ikke eksisterer noget samlet register over leverede produkter og disses videreuddeling fra Koncern IT'.

Hvor omfangsrigt leveringerne til de private adresser har været er uklart. Ifølge Weekendavisen drejer det sig blandt andet om adresser i Aabenraa og Tørring. I princippet kan it-udstyret være blevet leveret på adresserne hos eksempelvis regionsmedarbejdere af praktiske grunde. Men omvendt kan det heller ikke udelukkes, at udstyret er endt der med henblik på, at sagens hovedpersoner ville videresælge det for egen vindings skyld - noget, som regionen tidligere er blevet tippet om kan have foregået.

dc