DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

It-systemer er ikke klar til kontanthjælpsloft

KORT NYT20. JUN 2016 7.11

Mangelfulde eller ufærdige it-løsninger giver ekstra arbejde til i forvejen pressede jobcentre, der på kun tre måneder skal indføre nye regler for folk på kontanthjælp - det såkaldte kontanthjælpsloft. Det siger social- og arbejdsmarkedschefernes formand Helle Linnet:

- Det betyder, at man skal have fat i hver enkelt sag og sidde og slå op i systemer og regne tilbage. Det er måske kun nogle minutter, men det er mange sager, og det kræver ekstra kræfter. Der er store problemer med it-understøttelsen af de nye regler. Det gælder særligt integrationsydelsen, hvor udsøgningen af de berørte borgere skal ske manuelt, og der skal laves kontroller af varigheder af ophold manuelt, siger Helle Linnet til Avisen.dk.

Hun kritiserer også arbejdet med kravet om 225 timers arbejde for kontanthjælpsmodtagere. For der findes langt fra altid oplysninger i it-systemerne om det antal timer, borgerne arbejder. Helle Linnet peger på, at for mange borgere vil der være tale om variabel indtjening måned for måned, og for nogle borgere kan der være tale om kombinationer af timer og honorar for at opgøre opfyldelsen af 225 timers kravet. Alt det skal gøres manuelt.

mk