DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

It-systemer brød sammen ved skolestart

KORT NYT17. AUG 2016 11.20

AALBORG: Da folkeskoleeleverne i Aalborg Kommune vendte tilbage efter skolesommerferie og loggede på skolernes it-system stort set samtidig, var belastningen mere end det kunne klare, fortæller folkeskolen.dk. Da kommunens skoler er er fuldt digitaliseret, betød det at der var lukket for adgang til praktisk taget alt materiale.

- Vi har ingen fysiske bøger længere. Det hele er lagt over på platforme. Vi har ikke engang kopimapper at falde tilbage på, siger lærer Per Marshall til folkeskolen.dk. Han og andre lærere har måttet improvisere ved hjælp af deres mobiltelefoners internetforbindelæser

Lærerne havde uden problemer klargjort undervisningen på de digitale platforme, en uge før eleverne startede, men da eleverne kom oveni, gik det galt. Aalborg Kommunes it-chef Erik Balk Mouritsen håber på en snarlig løsning fra leverandøren, efter at problemet tilsyneladende er identificeret som for lidt kapacitet på de centrale switche, der forbinder computerne på kommunens skoler så de kan kommunikere med hinanden.

mk