DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

It-svigt: Syddanske sygehuse i nødberedskab

KORT NYT1. JUN 2016 12.49

SYDDANMARK: En planlagt opdatering af det syddanske elektroniske journalsystem gik ikke som forventet. Det betyder, at alle syddanske sygehuse i dag må køre på nødberedskab. På nuværende tidspunkt har ingen af sygehusene i regionen mulighed for at tilgå journalsystemet. Ifølge regionen har nødberedskabet ingen umiddelbare konsekvenser for behandlingskvaliteten, men patienter kan opleve forsinkelser og aflysninger.

Sygehusene har adgang til en række omfattende nødberedskaber og kan blandt andet benytte et separat elektronisk journalsystem, hvor oplysningerne er opdateret 30 dage tilbage og frem til klokken 24 natten til i dag. Derfor vil akutte patienter og patienter, der allerede er indlagt, kunne behandles med minimale forsinkelser.

– Vi er frygteligt kede af de gener og irritationer, som nedbruddet giver vores patienter. Vores personale gør alt hvad de kan for at løse situationen så godt som muligt, udtaler administrerende direktør på Odense Universitetshospital Niels Nørgaard Pedersen.

dc